רמת המחייה בישראל רק הולכת ועולה בשנים האחרונות, כאשר רק בשנת 2019 נרשמו מעל לשבעים אלף בקשות להיתר בניה, כאשר חלק גדול מאותן פניות מתייחסים אל תוספות בנייה שונות כמו מרפסות, חדרים נוספים ועוד. ולצד עשרות אלפי הבקשות שנשלחות מידי שניה לוועדות התכנון המקומיות, בקשה להיתר בניה עבור רבים מהפונים לוועדה, עלולה להיות מסובכת ולעיתים להשאיר לא רק טעם מר אלא לוותר הלכה למעשה על חלום הבנייה. לכן בעת בקשה להיתר בניה שכיום ניתן לעשות זאת בצורה מהירה וקלה, מומלץ לפנות אל אדריכלות חן ושם לא רק נקבל שרטוטי בנייה מעולים אלא ליווי אישי גם עד לקבלת היתרי הבניה.
הרבה לפני שאנו מבקשים לבצע בקשה להיתר בניה, חשוב לדעת כמה פרטים המתבקשים בכדי לערוך בקשה שכזו כמו פריטים של מספר חלוקה, מבנים סמוכים אשר עלולים להיפגע או להיות מושפעים מבנייה שעלולה ליצור לא רק פסולת אלא גם רעש לא קטן. אל בקשה זו יש כמובן להוסיף את תוכנית הבנייה ואת אופי השינויים שנבקש לבצע, החל מהגדלה של מטרים בודדים ועד למיקום מחודש של המרפסת שלנו.
עריכה של היתר בקשה אמור לכלול מן הסתם עוד מגוון של פרטים, החל מחולקת הבית, השינויים המתכוננים ועד לזכויות הבנייה הרשומות. לכן בערכית בקשה להיתר בניה, מומלץ לקבל ייעוץ ראשוני דרך אנשי מקצוע רלוונטיים ובעלי ניסיון כדוגמת אדריכלים או מהנדסים.
לא לשכוח את הוועדות
בקשה להיתר בניה מן הסתם עוברת דרך הוועדה המקומית לבנייה או במידת הצורך אל הוועדה המחוזית/ארצית, כאשר קיימים כמה מסלולים לבקשות של היתר הבנייה הנאמדים בין 45 ימים ועד ל90 ימים. התשובות שניתן לקבל מהוועדה המקומית עם סיום הבדיקה, יהיו אישר הבקשה ומתן היתר, מתן היתר בכפיפות לתנאים שונים או דחייה של הבקשה, עליה ניתן לערער כמובן.
ובעריכה של בקשות להיתר בניה, הכרה של מאיפה בכלל אפשר להתחיל מומלץ להיוועץ עם אדריכלות חן ולקבל ייעוץ בעל קילומטראז' של עשור בתחום הבנייה והעיצוב ביש